Biografija

Mihajlo Janković

Mihajlo Magic Osvojio drugo mesto na internacionalnom takmičenju u Mariboru.
Nosilac je druge nagrade na Balkanskom kongresu mađioničara.
Pobednik je Beogradskog Festivala Magije.

Mihajlo Janković – Mihajlo Magic rođen je 1981 godine u Beogradu. Još od malih nogu njegova interesovanja bila su usmerena ka mađioničarstvu i svetu iluzije. Taj dečački san Mihajlo je ostvario i po završetku školovanja i kao svoj poziv odabrao mađioničarstvo. Danas Mihajlo mađioničar posećuje Vaše zabave i čarobnim štapićem stvara osmehe i mistiku na Vašim rođendanima, veseljima i svim onim dešavanjima koja će magično ostati u vašem sećanju. Priznaje da su mu dečje predstave i zabave najlepša stvar u mađioničarskom poslu, jer su upravo deca njegovi najverniji obožavaoci.

Kvalitet i magičnost našeg Mihajla potvrđuju i nastupi na mnogobrojnim evropskim festivalima madjionicara gde promoviše svoju pobedničku tačku – Glass & Doves Act, sa kojom je osvojio mnoge nagrade. Mihajlo često putuje u Ameriku na relaciji New York- San Francisko – Los Anđeles, radi usavršavanja u svetu magije i ostvarivanja novih poznastava gde dobija inspiraciju za nove tacke. Tu je Mihajlo stajao rame iz rame sa najpoznatijim svetskim mađioničarina i iluzionistima kao sto su- David Copperfield, Penn & Teler, Mac King, Kevin James…. Gostovao je i u mnogim televizijskim emisijama, a za malo starije ljubitelje magije, on nastupa u beogradskom klubu Mr. Stefan Braun.

Mihajlo Magic svoj posao shvata kao zabavu i želi da prenese dašak magije u svačiji život. Mnogo je onih koji bi želeli da saznaju kako Mihajlo čini da stvari nastaju i nestaju, ali na svako takvo pitanje on će vam mistično odgovoriti……magija.